Knoflooknoedels met paksoi en pittige sweet Chili-kip

Knoflooknoedels met paksoi en pittige sweet Chili-kip

voor 2 personen

  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g paksoi
  • 200 g kipfilet
  • 4 eetl. wokolie
  • 5 eetl. Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 1 zakje woknoedels kant en klaar
  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt
  • 20 g kroepoek sweet chili

Pel de uien en de knoflook en snijd ze in reepjes.
Snijd de paksoi in repen.
Snijd de kipfilet in 6 stukken.
Verhit 2 eetlepels wokolie in een hapjespan en roerbak hierin de kip 3 minuten.
Wok dan de helft van de uien 3 minuten mee.
Schep de woksaus erdoor en verwarm alles nog 5 minuten.
Verhit ondertussen een wok, schenk er 2 eetlepels wokolie in en wok hierin de rest van de uien en de paksoi 3 minuten.
Bak dan de knoflook een minuut mee en schep de woknoedels (kant en klaar) erdoor.
Laat het gerecht nog 2 minuten doorbakken en meng tot slot de peterselie erdoor.
Verdeel de noedels en de kip over 2 grote kommen en geef de kroepoek sweet chili erbij.

Serveertip
Zet bij deze knoflooknoedels voor extra smaak en pit de sambal badjak en ketjap manis op tafel.

Variaties
De paksoi kun je vervangen door voorgesneden roerbakgroenten.

Bron: Conimex

Terug