Dubbele knoflookkip met Bressot uit de oven

Dubbele knoflookkip met Bressot uit de oven

  • 150 g Bressot (kruidenkaas)
  • 20 tenen knoflook
  • 1 scharrelkip van ongeveer 1 kg
  • verse rozemarijn
  • een handje vol pitloze druiven

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel de tenen knoflook, (20 stuks) en snijd deze in plakjes.
Haal nu het vel op het borsstuk los en smeer de Bressot eronder.
Laat het vel verder in tact.
Pak 2 gesneden knoflookteentjes en duw deze samen met een paar takjes gehakte rozemarijn goed tussen poten en de vlerken.
Vul de kip met de resterende knoflook, de druiven en de overige verse rozemarijn.
Dek de borst en de poten af met aluminiumfolie, zodat de kip lekker mals blijft.
Zet de kip nu 70 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder na de 70 minuten de aluminiumfolie, en de kip nog 20 minuten extra geven om lekker bruin en knapperig te worden.

Serveer dit gerecht met gebakken frites en broccoli, of een groene salade.

Bron: Vomar voordeelmarkt

Terug