Kip met knapperige groentjes

knapperige_groentjes (1K)

  • 500 g kipfilet in reepjes gesneden
  • Verstegen Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten
  • 4 eetl. vetstof
  • 1 venkel in fijne reepjes gesneden
  • 1 wortel in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode ajuin in ringetjes gesneden
  • 1½ cl sherryazijn of rijstazijn
  • 4 cl water
  • 6 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. fijngehakte gekonfijte gember
  • 2 eetl. limoensap

Meng de gember onder de sojasaus, de sesamolie en het limoensap.
Verhit de vetstof in de wok en roerbak de kip 3 min.
Kruid met kruidenmix voor wokgerechten.
Voeg de groentjes toe en roerbak 5 min.
Bevochtig met de sherryazijn en het water, zet het deksel op de wok en laat 5 min. sudderen.
Verwijder het deksel en laat het geheel verder sudderen tot alle vocht is verdampt.
Dresseer op een bord en nappeer met de saus.

Tip
Serveer met rijst of gebakken noedels met spinazie.
Werk af met geroosterde amandelen.

Bron: KIP lekker

Terug