Knapperige aardappeltjes met kip

aardappeltjes_kip (2K)

  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • 400 g kippenwit
  • 100 g gemalen Emmental
  • 200 g gemengde sla
  • 1 komkommer in schijfjes
  • 250 g gele kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 0.5 bussel peterselie
  • sap van 2 limoen
  • 2 eieren
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 10 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm.
Gaar ze in de microgolfoven op 750 watt, gedurende 3 minuten.
Klop de eiwitten los en haal de aardappelen erdoorheen.
Dop ze vervolgens in de emmentaler kaas.
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan.
Snijd het kippenwit in reepjes.
Verwarm enkele eetlepels olijfolie in een pan en bak de aardappelplakjes en de sneetjes kippenwit goudbruin.
Kruid met peper en zout.
Meng de sla met de komkommerplakjes, de gehalveerde tomaatjes, de gesnipperde lente-uitjes en de pijnboompitten.
Maak een dressing met de overgebleven olijfolie, het limoensap en de gehakte peterselie.
Verdeel de salade over 4 borden.
Leg er de aardappelplakjes en de kippenreepjes bovenop.
Werk af met de dressing.

Tip
Vervang het limoensap door balsamico-azijn en breng de zomer in dit gerecht.

Bron: KIP lekker

Terug