Knapperig kippetje

knapperig_kippetje (3K)

  • 4 kipfilets of kippenbouten
  • 60 g noten naar keuze
  • 4 eetl. cornflakes
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 1 eetl. sojasaus
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vermeng de gehakte noten met de verkruimelde cornflakes.
Roer de honing en de sojasaus door elkaar.
Kruid de kipfilet of bouten met peper en zout.
Bestrijk ze met het honingmengsel en wentel ze door het notenmengsel.
Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat en zet ze een twintigtal minuten (iets langer voor de bouten) in de oven op 220 °C.
Dek eventueel af met aluminiumfolie als de noten te snel kleuren.
Serveer met een fris slaatje en gestoomde aardappelen.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug