Kleine aardappelen met kip in de oven

Kleine aardappelen met kip in de oven

  • 500 g krielaardappelen
  • 2 kippenbouten en 2 kipfilets
  • 10 kleine uitjes
  • 2 dl lichte gevogeltebouillon
  • 2 eetl. olijfolie
  • 20 g boter
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Kook de ongeschilde aardappelen 3/4e gaar in licht gezouten water.
Zo zijn ze nog redelijk vast, maar toch gaar.
Pel de uitjes en blancheer deze kort.
Verhit in een ruime pot de boter en olie.
Leg hier de kip in, kruid met peper en zout en bak ze rondom bruin.
Doe de ui, aardappelen en kip in een ovenschaal en strooi de Provençaalse kruiden erover.
Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Haal dan de ovenschotel uit de oven en laat 10 minuten rusten op een warme plek.
Laat ondertussen de bouillon kort loskoken in de pan waarin je de kip hebt gebakken.
Zeef door en breng op smaak met peper en zout.

Bron: Vlam

Terug