Kipspiesjes met kruidencouscous

Kipspiesjes met kruidencouscous

  • 6 kipfilets
  • 800 g wortelen
  • 6 cl sinaasappelsap
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 3 takjes munt
  • 250 g couscous (instant)
  • 100 g amandelschilfers (geroosterd)
  • 75 g rozijnen
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • olijfolie
  • boter

Snij de kipfilets in blokjes en rijg ze aan spiesjes.
Bestrijk ze met olie en bestrooi met een klein beetje kaneelpoeder.
Meng de rest van het kaneelpoeder met 1 eetlepel olie, de honing en het sinaasappelsap.
Doe de couscous in een kom en overgiet met 15 cl kokend water.
Dek meteen af en laat 5 minuten wellen.
Roer dan de korrels los met een vork.
Spoel en hak de peterselie en de munt.
Doe ze bij de couscous, samen met de amandelschilfers, de rozijnen en het sinaasappelsap.
Breng op smaak met peper en zout.
Gril de kipspiesjes gaar en serveer ze met de kruidencouscous.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug