Kipspiesjes met koriander-komkommersalsa

voor 2 personen

  • 2 eetl. citroensap
  • mespunt geraspte citroenschil
  • 2 eetl. sojasaus
  • mespunt sambal
  • ½ teentje knoflook
  • 200 g kipfilet
  • 8 serehstengels of houten satéprikkers
  • stukje komkommer
  • 2 theel. suiker
  • stukje rode peper
  • 5 takjes koriander

Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, de geraspte citroenschil, de sojasaus, de sambal en de uitgeperste knoflook.
Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade.
Laat de kip hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Snijd het stukje komkommer in hele kleine blokjes en maak er met de rest van het citroensap, de suiker, kleingesneden rode peper en kleingesneden koriander een sausje van.
Maak van de serehstengels mooie spiesjes door de stengels bij te snijden en puntig te maken.
Rijg de blokjes kip aan de serehstengels of gebruik satéprikkers.
Bak de kip onder de hete gril, op de barbecue of in een koekenpan in ca. 6 minuten gaar.
Geef er de koriander-komkommersalsa bij.

Menusuggestie
Lekker met gepofte aardappelen en ijsbergsla met kerstomaatjes en augurk.

Bron: Voedingscentrum

Terug