Kipspiesjes met couscous en groente

voor 2 personen

  • barbecuespiesen of satéprikkers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 1 theel. sambal
  • 2 eetl. olie
  • 200 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 kleine courgette
  • 150 g kerstomaatjes
  • 150 g couscous
  • citroensap
  • peper, zout

Leg houten satéprikkers 15 minuten in koud water, dan verbranden ze niet onder de gril of op de barbecue.
Pers het teentje knoflook uit in een kom.
Voeg de geraspte citroenschil, de sambal en 1 eetlepel olie toe.
Snijd de kipfilet in smalle repen en schep de marinade er door.
Laat dit 10 minuten in de koelkast intrekken.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
Rijg de reepjes kipfilet aan de spiesen of satéprikkers.
Rooster de kipspiesjes onder de hete grill, in een grilpan of op de barbecue in 10 minuten gaar.
Doe de couscous in een kom en giet er 3 dl kokend water op.
Roer dit met een vork los en laat de couscous 5 minuten wellen.
Roerbak de groente in de overgebleven olie een paar minuten.
Schep de groente door de couscous en maak het op smaak met wat citroensap, peper en zout.
Leg de kipspiesjes er op.

Bron: Voedingscentrum

Terug