BBQ Kipsaté met atjar-rijstsalade

kipsate_bbq (1K)

  • 400 g rijst
  • 400 g kipfilet
  • 3 eetl. Conimex Wok Marinade
  • wokolie
  • 3 eetl. sesamzaadjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • atjar tjampoer
  • 2 eetl. sesamolie

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1,5 cm en meng ze met de marinade en 2 eetlepels olie.
Rijg aan satéstokjes.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de rijst met de sesamzaadjes 3 minuten.
Af laten koelen.
Rooster de saté op of onder de hete grill of op de hete BBQ in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd de sla in dunne reepjes.
Meng de sla met de sesamrijst, de atjar en de sesamolie.
Verdeel over 4 grote borden en geef de saté ernaast.

Op tafel
Lekker met sambal badjak.

Lekker anders kan ook
Vervang de ijsbergsla door blaadjes kropsla of veldsla.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalen-dip en Citroensorbet toe.

Bron: Conimex

Terug