Mexicaanse kiprolletjes met salsa piquante

mexicaanse_kiprolletjes (2K)

  • 8 kippenbouten met vel
  • 2 eetl. paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout
  • 200 g prei, wortel en ui in blokjes gesneden
  • 2 rijpe tomaten, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • ½ zeer fijngesneden Spaans pepertje
  • 1 blaadjelaurier
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 glas witte wijn
  • 2 dl kippenbouillon

De kippenbouten met een scherp mesje uitbenen, maar 1 botje laten zitten.
Het kippenvlees om het botje heen rollen en met het stukje bot vastzetten.
De kiprolletjes kruiden met peper, zout en paprikapoeder en bestrijken met een beetje olie.
Vervolgens in de koekenpan aan alle zijden krokant en gaar bakken.
De kiprolletjes uit de pan nemen en warm houden.
In de braadjus de groenten en kruiden even aanbakken, de tomatenpuree en Spaanse peper erbij doen en even laten meebakken. Afblussen met de witte wijn en bouillon.
Aan de kook brengen en zachtjes laten inkoken.
De kiprolletjes in de saus verwarmen.
Serveer met bijvoorbeeld uitgebakken spekplakjes, geroosterde tomaten, gebakken uien en rijst.

Wijnadvies
Ruby Cabernet, Green Forest, California, USA.

Succestip
Vindt u het uitbenen te veel werk?
Gebruik dan kipfilet in plaats van bouten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug