Gevulde kiprolletjes met voorjaarsgroenten

 

kiprolletjes_groenten (3K)

  • 4 kipfilets
  • 6 fijngehakte champignons
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 2 eetl. groenepesto
  • peper
  • zout
  • 2 eetl. boter of margarine
  • 100 g peultjes
  • 100 g jonge worteltjes
  • 400 g doperwtjes in de schil
  • 3 in schuine stukjes gesneden lente-ui
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. maskorrels
  • 1 klein schepje suiker
  • 400 g in boter gestoofde nieuwe aardappeltjes
  • blaadjes verse basilicum om te garneren

Snijd het binnenste gedeelte van de kipfilet af en hak dit goed fijn in de keukenmachine samen met de pesto, sjalotten, lente-ui en champignons.
Breng het op smaak met peper en zout.
De overige kipfilets goed plat slaan met een keukenhamer.
Kruiden met peper en zout en besmeren met de fijngehakte kipmassa.
Rol de kipfilets strak op en steek ze met een prikkertje vast.
In boter aanbakken en vervolgens in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
In de tussentijd de worteltjes, peultjes en doperwtjes schoonmaken en in water met zout gedurende 3 minuten laten koken.
Afgieten en koud spoelen.
Bak deze dan in een wokpan met wat olie op hoog vuur om en om.
Bestrooi de groenten met een schepje suiker.
De nieuwe aardappeltjes en de mas er aan toevoegen en het geheel goed doorwarmen.
Schep de aardappeltjes en groenten op borden en plaats de kiprolletjes er bovenop (verwijder wel even de prikkertjes).
De braadjus afblussen met een scheutje water en even laten inkoken.
Schep de jus als laatste over het vlees.

Wijnadvies
Rosado, Castillo de Moral, Valdepenas, Spanje

Succestip
U kunt in plaats van kip, ook varkens- of kalfsschnitzels gebruiken.

Bron: Spar Succes recepten

Terug