Gebraden kiprollade met sinaasappelsaus

kiprollade (2K)

  • 500 g kiprollade
  • 2 eetl. roomboter
  • 1 glas vers sinaasappelsap
  • 3 sinaasappels
  • 2 theel. suiker
  • 1 eetl. heldere honing
  • 1 zakje aardappelplakjes snijboontjes

Braad de rollade aan alle kanten met roomboter aan in een braadpan.
Giet er nu een scheutje water bij en sluit de pan af met een deksel.
Laat de rollade ca. 20 minuten op laag vuur doorstoven.
Snijd in de tussentijd met een scherp mesje partjes uit de sinaasappels en houd deze apart.
Smelt de suiker en honing in een pan met een dikke bodem en laat dit licht kleuren.
Voeg vervolgens de sinaasappelsap toe (oppassen het kan spatten!) en breng het aan de kook.
Laat het inkoken totdat alles is opgelost en de saus voor de helft is ingekookt.
Voeg daarna de sinaasappel partjes er aan toe en breng het geheel nog even aan de kook.
Bak tegelijkertijd de aardappeltjes en kook de snijboontjes met zout, peper en een schepje suiker.
Snijd de rollade in plakken en leg ze op een schaal.
Bedek de rollade tenslotte met de sinaasappelsaus.
Serveer het met de gebakken aardappeltjes en snijboontjes.

Wijnadvies
Chardonnay Ile de Beau, Cercle de la Grappe, Frankrijk

Succestip
Marineer de rollade een half uur voor het bakken in groene pesto.

Bron: Spar Succes recepten

Terug