Kipreepjes met sperzieboontjes en kool in milde pindasaus

kipreepjes (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 300 g sperziebonen
  • wokolie
  • 400 g kipreepjes
  • 300 g gesneden kool
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Milde Pindasaus
  • ½ zak kroepoek Java
  • 2 eetl. grof gehakte bladselderij

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was en snijd de sperziebonen elk in 8 kleine stukjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes ca. 3 minuten.
Voeg de boontjes en de kool toe en wok 5 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
Breek de helft van de kroepoek in stukjes.
Schep de rijst met daarop de kipreepjes en groenten in pindasaus op 3 - 4 borden.
Strooi de stukjes kroepoek en de bladselderij erover en geef de rest van de kroepoek er apart bij.

Op tafel
Zet lekker pittige sambal brandal op tafel.

Lekker anders kan ook
Voor dit recept kun je in plaats van milde pindasaus ook Conimex roerbaksaus ajam ketjap gebruiken.

Bron: Conimex

Terug