Kipreepjes in mosterdsaus

voor 2 personen

  • 1 kleine ui of 2 sjalotten
  • 150 g champignons
  • 200 g kipfilet
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 - 2 eetl. mosterd
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl crème fraîche light
  • citroensap

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Snijd de kipfilet in smalle repen.
Verwarm de margarine en bak hierin de reepjes kip bruin.
Fruit de ui kort mee.
Voeg de mosterd en de champignons toe en laat dit een paar minuten mee pruttelen.
Roer de bouillon er door en kook de saus nog 1 minuut.
Schenk de crème fraîche in de pan en breng het gerecht tegen de kook aan.
Maak het op smaak met een paar druppels citroensap en een beetje zout & peper.

Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug