Kipreepjes in kruidige linzen-tomatensaus

Kipreepjes in kruidige linzen-tomatensaus

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. boter
  • 300 g kipfilet
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 groene chilipeper, in ringetjes
  • 1 40 cl-blik gepelde tomaten
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. komijnpoeder
  • 2 eetl. korianderpoeder
  • 1 mespuntje kaneel
  • 4 eetl. limoensap
  • 1 40 cl-blik linzen, uitgelekt
  • 1 lente-uitje, fijngesneden

Verhit 1 lepel olie met de boter in een koekenpan en bak er snel de kipfilets in tot ze een kleurtje hebben; gaar hoeft niet.
Laat afkoelen op een plank.
Fruit de ui met de knoflook en de chilipeper glazig in 2 lepels olie, in dezelfde of een andere pan.
Voeg de tomaten toe en druk ze stuk.
Doe er de suiker, specerijen, limoensap en zout bij en laat op het laagste pitje 10 minuten pruttelen, afgedekt.
Snij ondertussen de kipfilets in plakjes.
Bestrooi met wat zout en meng dat er met je vingers doorheen.
Was je handen.
Doe de linzen bij de tomatensaus en breng weer aan de pruttel.
Proef en voeg zonodig zout of kruiderij toe.
Meng er dan de reepjes kip doorheen, dek af en laat nog 2 à 3 minuten zachtjes garen.
Bestrooi met de lente-ui voor het serveren.

Bron: Onno Kleyn

Terug