Gemarineerde kipreepjes

voor 2 personen

  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 1 theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetl. citroensap
  • 2 eetl. olie
  • 200 g kipfilet

Maal of wrijf de serehstengels fijn.
Maak een marinade van de sereh, de koriander, de komijn, de uitgeperste knoflook, het citroensap en de olie.
Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
Bestrijk de stukken met de marinade en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Verwarm een koekenpan met een anti aanbakbodem.
Bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte witte kool en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug