Five Spice kipreepjes met boontjes en bieslookmie

kipreepjes_boontjes (3K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 400 g kipreepjes
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Chinese Five Spice
  • klein bosje bieslook

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
Voeg de boontjes toe en wok ze 5 minuten mee.
Voeg de ui en knoflook toe en wok nog 3 minuten.
Voeg de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Knip de bieslook boven de mie fijn.
Voeg een klein scheutje olie toe en meng het door elkaar.
Verdeel de mie over 4 borden en schep de five spice kipreepjes met boontjes erop.

Op tafel
Zet knapperige kroepoek naturel op tafel dat is heerlijk bij de five spice kipreepjes met boontjes.

Lekker anders kan ook
Voor echte liefhebbers van knoflook, kunnen in plaats van 2 teentjes, 10 teentjes knoflook worden gebruikt.
Pel en snijd ze in de lengte in vieren en wok ze verder gewoon mee met de boontjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalen-dip en Schuimig kerrie-roomtoetje toe.

Bron: Conimex

Terug