Kippotje met groenten, knoflook en oestersaus

  • 350 g kipfilet
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 3 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. maizena
  • 3 eetl. lichte sojasaus
  • 1 ui, in gulle flinters
  • scheutje olie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 200 g doperwtjes, diepvries
  • 4 eetl. oestersaus
  • 1 à 2 eetl. sambal manis
  • handje korianderblad of basilicum
  • 150 g taugé

Snijd het vlees aan dunne kleine plakjes en meng ze met de knoflook, sesamolie, maizena en sojasaus.
Bak de ui een minuut of twee in de olie en voeg de paprika en de gevroren erwtjes toe.
Roer de oestersaus los met de sambal en 1 dl water en doe erbij.
Sluit de pan en laat vijf minuten zachtjes koken.
Voeg de kip toe, zet het vuur wat hoger en werk met twee spatels de stukjes van elkaar.
Vier minuten garen is zat.
Meng er dan de kruiden en taugé door en serveer onmiddellijk, dan heeft de taugé nog crunch.

Bron: Onno Kleyn

Terug