Kippetje uit de wok

kippetje_wok (2K)

  • 500 g kipfilet
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • 6 eetl. sojasaus
  • 2 tot 3 eetl. olie
  • 1 rode paprika
  • 100 g gehalveerde shiitake
  • 4 fijngesneden lente-uitjes
  • 20 g verse, geraspte gember
  • 4 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. fijne suiker
  • geroosterde pindanootjes
  • glasnoedels
  • voldoende olie

Snij de kipfilet in hapklare stukken.
Roer de maïszetmeel los in de sojasaus en vermeng met de kip.
Roerbak een paar minuten in de olie, de paprikareepjes, de shiitake, de lente-uitjes en de gember.
Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook.
Voeg er het vlees en de marinade aan toe.
Schep goed om.
Breng op smaak met de witte wijnazijn en de fijne suiker.
Laat nog 7 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de kip gaar is.
Werk af met de geroosterde pindanootjes.
Frituur de glasnoedels enkele minuten in de wok met veel olie, tot ze ploffen.
Schep ze met een schuimspaan op en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug