Kippenvleugels met sechuanpeper

Kippenvleugels met sechuanpeper

voor 2 personen

  • 1 eetl. sechuanpeper
  • 8 of 12 kippenvleugels,
    of wat kipkarbonaadjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in dunne halve plakken
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 kleine eetl. chilivlokken
    (of een mespunt cayenne)
  • 1 gulle theel. kurkuma
  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • 3 eetl. droge sherry of witte wijn

Draai de sechuanpeper fijn met een of ander apparaat of stamp de bolletjes in een vijzel.
Zout de kip.
Doe in een pan waar de stukjes net naast elkaar passen.
Doe alle andere ingrediënten erbij en hussel.
Dek af met een deksel en zet op een matig vuur.
Laat 20 à 30 minuten (maakt niet uit) garen en check af en toe eens hoe het gaat: misschien moet het vuur wat hoger of lager.
En de stukken kip dienen wel eens een keer omgedraaid te worden.
Door te spelen met het vuur kun je eindigen met weinig saus; dat is precies goed.
Rijst erbij is daarom niet zo voor de hand liggend; een gebakken aardappeltje is wel zo lekker.
O, wie wil: dit gerecht kan natuurlijk ook in de oven bereid worden, passende schaal, afdekken met folie, 40 minuten op 180 °C.

Bron: Onno Kleyn

Terug