Geroosterde kippenspiesjes

kippenspiesjes (2K)

  • 200 g kippenfilet
  • 200 g kippenlevertjes
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 paprika (groen)

Snijd de kip en de zorgvuldig schoongemaakte en gespoelde kippenlevertjes in blokjes van 2 cm.
Snijd de schoongeborstelde oesterzwammen eveneens in stukken.
Snijd de prei in dikke ringen en de paprika in gelijke stukjes.
Laat de houten satéprikkers een paar minuten in water weken opdat ze tijdens het bakken niet zouden verbranden
Prik alle ingrediënten afwisselend aan de stokjes en laat mooi gelijkmatig bakken op de grill of de barbecue.
Bedruip het vlees tijdens het bakken regelmatig met een marinade van olie, geperste look en Provençaalse kruiden.

Provençaalse kruiden
Provençaalse kruiden zijn in gedroogde vorm standaard aanwezig in de meeste kruidenrekjes en geven talrijke bereidingen een zuiders tintje.
De samenstelling van deze kruidenmix staat niet vast, maar traditioneel bestaan de basisingrediënten uit rozemarijn, bonenkruid, marjolein en tijm.
Vaak wordt hieraan ook nog salie, basilicum en lavendel toegevoegd.
Per deel marjolein, tijm en bonenkruid wordt een half deel rozemarijn en basilicum voorzien en een kwart deel salie en lavendel.

Oesterzwam
De oesterzwam is een paddestoel die afkomstig is uit Japan.
In Europa worden oesterzwammen geteeld op een strosubstraat.
Ze groeien in trossen en worden afzonderlijk of in trossen verkocht.
Net zoals champignons zijn oesterzwammen het hele jaar verkrijgbaar.
Oesterzwammen moeten bij aankoop droog en stevig aanvoelen.

Bron: KIP lekker

Terug