Helder kippensoepje met oesterzwammen onder bladerdeeg

kippensoepje (1K)

  • 2 kipfilets
  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g oesterzwammen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 1 l kippenbouillon
  • olie
  • boter
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • peper en zout

Ontvel de kipfilets en kruid ze met peper, zout en olijfolie.
Rooster ze in de grillpan en laat rustig verder garen, eventueel in de oven.
Snijd intussen de lente-uitjes en de paddestoelen.
Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Bak de paddestoelen in boter en kruid met peper, zout en fijngesneden rozemarijn.
Doe er op het eind ook de fijngesneden lente-uitjes bij.
Haal van het vuur, giet er de bouillon bij en voeg de tomaten toe. Laat afkoelen.
Snijd de kip in reepjes en leg die in individuele leeuwenkopjes (soepkommen).
Giet er de paddestoelen en de koude bouillon bij.
Snijd cirkels uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de kommetjes.
Klop de eierdooier los met de melk.
Strijk de randen daarmee in.
Sluit de leeuwenkopjes goed af met het deeg en bestrijk ook de bovenzijde met het ei.
Zet de kommetjes voorzichtig in een oven op 200  C.
Verlaag de temperatuur naar 180  C en laat het deeg goudbruin bakken.
Dankzij deze kooktechniek behouden alle ingredi nten ten volle hun smaak en aroma.

Tip
Het soepje moet koud zijn om te voorkomen dat het bladerdeeg slap wordt.
Zorg er ook voor dat je geen soep spat tegen de onderkant van het deeg als je de leeuwenkopjes in de oven zet.

Bron: KIP lekker

Terug