Kippenonderbouten goed gekruid vergezeld van groenten

Kippenonderbouten goed gekruid vergezeld van groenten

voor 2 personen

  • 200 g macaroni
  • 1 eetl. vloeibare boter
  • 2 eetl. bloem
  • 50 cl melk
  • 150 g gemalen kaas naar keuze
  • 4 kippenonderbouten
  • 2 tomaten
  • 2 wortelen 300 g bloemkoolroosjes
  • 250 g rucola
  • tajine kruiden
  • Dijon honing-dille mosterd
  • olijfolie
  • boter
  • een scheut cognac

Tajine goed opwarmen voeg de boter en olijfolie toe bak de onderbouten even bruin aan.
Zet het vuur op de laagste stand besmeer de onderbouten zeer goed met de mosterd.
De in kwartjes gesneden tomaat, in blokjes gesneden wortel en bloemkoolroosjes toevoegen.
Kruid naar smaak en besprenkel met cognac vervolgens de rucola erover verdelen.
Deksel op de tajine laat dit ± 120 minuten zachtjes pruttelen.
Maak een blanke roux van boter, bloem en melk voeg de kaas toe en meng goed kruid eveneens met de tajine kruiden.
Pasta beetgaar koken.
Haal het vlees uit de taijne verwijder de beentjes meng het vlees terug onder de groenten.
Serveer dit gerecht met de pasta en de kaassaus.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug