Kippenonderbout met couscous en opgebakken schorseneren

Kippenonderbout met couscous en opgebakken schorseneren

voor 2 personen

  • 400 g schorseneren
  • een halve citroen uitgeperst
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • boter
  • 100 g couscous
  • 2 kippenonderbouten
  • boter, extra voor het bakken
  • kippenkruiden
  • 15 cl kippenbouillon
  • een scheut rode porto
  • indien nodig bindmiddel

Voor het bereiden van de schorseneren liefst handschoenen aan doen.
Schil de schorseneren en snij deze in stukken en leg ze in water met de uitgeperste citroen, was ze en steam ze beetgaar.
Kippenbouten goed kruiden en deze aanbakken in boter, deksel op de pan en laat op een middelmatig vuur garen.
Kippenbouillon aan de kook brengen en couscous toevoegen, haal van het vuur en laat zwellen.
Schorseren in een pan met een beetje boter aanbakken en kruiden.
Haal de kippenbouten uit de pan, voeg de porto toe en laat even doorkoken, indien nodig bijbinden.
Serveer deze schotel zeer warm.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug