Kippenlevers met pasta en knolselderij

  • ½ selderijknol
  • olijfolie
  • 400 g kippenlever
  • 2 cm verse gember, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 3 eetl. Japanse sojasaus
  • 2 gepelde tomaten (blik), in stukjes
  • 1 bosjes koriander, fijngesneden
  • 400 g tagliatelle

Schil de selderijknol, snijd hem in plakken, dan reepjes en vervolgens blokjes van een cm.
Bak ze op halfhoog vuur in wat olijfolie een kwartier, schud de pan af en toe of schep om.
Bak apart de kippenlevers in wat olie tot de rauwe kleur weg is en ze half gaar zijn.
Haal uit de pan. Bak daarin de gember, knoflook en ui tot de ui zacht wordt.
Voeg de soja,
tomaat en koriander toe en draai het vuur uit.
Snijd de levers in kleinere stukjes.
Voeg selder en levers bij de rest en breng op smaak met zout.
Kook de pasta al dente in water met veel zout, giet af en meng op flink vuur met het garnituur.

Bron: Onno Kleyn

Terug