Exotische kippenlevers met bataatfriet

Exotische kippenlevers met bataatfriet

  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember, geschild
  • 1 eetl. sambal manis
  • 8 eetl. olie
  • 1 rode ui, in flinters
  • 400 g kippenlevers, in stukken
  • 2 eetl. droge sherry of witte wijn
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 eetl. Chinees 5-kruidenpoeder

Pel de sjalotjes, knoflook en gember en snijd ze klein.
Doe ze met de sambal in het bakje van de staafmixer en draai alles tot prut.
Verhit 5 eetlepels olie in een wok en doe er de pulp in.
Fruit al roerend 3 minuten.
Voeg dan de ui toe, draai het vuur laag en dek af.
Laat zachtjes 4 minuten garen.
Doe de kippenlevertjes, de sherry, de ketjap en wat zout erbij, meng en laat afgedekt 10 minuten garen, nog steeds zachtjes.
Klaar!
Erbij aten we luiemensenfriet van bataat.
Snijd de zoete aardappelen in de lengte in 4 of 8 repen.
Hussel met zout en wat olie en rooster 30 minuten in de oven op 200 °C.
Meng er voor het serveren het 5-kruidenpoeder door.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug