Kippenfilets met Petits Gris de Namur en gerookte roze look

kippenfilets_petits_gris (2K)

  • 4 kippenfilets zonder vel
  • 1 l gevogelte fond
  • 1 teentje gerookte roze look, fijngehakt
  • 36 Petits Gris de Namur
  • 1 gehakte sjalot
  • 1 dl room (40%)
  • 1 bot peterselie, fijngehakt

Warm de gevogelte fond.
Kruid de filets en pocheer gedurende 8 minuten in de warme fond.
Neem 3 dl van het kookvocht, voeg de room en de look toe en laat tot gewenste dikte inkoken.
Voeg voor het opdienen de peterselie toe, mix fijn en kruid eventueel bij met peper en zout.
Stoof de gehakte sjalot in wat boter en warm hierin de Petits Gris.
Dien de kippenfilet op omringd door Petit Gris, enkele lepels looksaus en pasta.

Opmerking
Petit gris zijn kleine wijngaardslakjes.
Meestal in blik te koop.
Hier vind je meer informatie: De hoeve "Ferme du Vieux Tilleul".

Een recept van chef-kok Olivier Bauche van Restaurant 'La Gloriette’ in Marche-en-Famenne.
Bron: KIP lekker

Terug