Kippenfilets met heerlijke groenten, pittig gekruid

kippenfilets_groenten (3K)

voor 5 personen

  • 3 dubbele kippenfilets
  • 40 cl room
  • 2 teentjes knoflook
  • een mespuntje chilipoeder
  • peper & zout
  • 3 eetl. groene pesto
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 ajuin
  • boter

Kippenfilets in twee snijden en lichtjes inkerven, kruiden met peper en zout.
Paprika's in grove stukken snijden.
Ajuin in grove stukken snijden.
Champignons in vier snijden.
Knoflook zeer fijn snijden.
Bak de kippenfilets even aan in boter, besmeer ze daarna in met een eetlepel groene pesto.
Room mengen met 2 eetlepels pesto en evenzeer de chilipoeder.
Leg de groenten in een ovenschaal leg de stukken kippenfilets er bovenop bestrooi met de fijn gesneden look.
Giet de gekruide room erover.
Zet dit in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat gaar bakken.

Opmerking
Een receptje van Anna te vinden op KookJij.nl maar een tikkeltje anders.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug