Kippenfilet in zoutkorst met cantharellen

kippenfilet_zoutkorst (2K)

  • 4 kippenfilets
  • malse boter
  • peper
  • 4 eiwitten
  • 500 g grof, grijs zeezout
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 300 g cantharellen
  • 2 dl kippenfond
  • zout
  • boter
  • 4 jonge wortels

Warm de oven op 160 °C.
Beboter een vuurvaste schaal.
Schik hierin de kippenfilets en kruid met peper.
Meng het grof zout met de eiwitten en spreid over de kippenfilets.
Schuif 20 minuten in de warme oven.
Stoof de sjalot in wat boter, voeg 100 gram cantharellen en de kippenfond toe.
Laat 20 minuten sudderen en zeef.
Ga de kruiding na.
Stoof de resterende cantharellen in boter en kruid met peper en zout.
Kook de wortels beetgaar.
Haal de kip uit de zoutkorst, verwijder de laatste zoutkorrels met een penseel.
Schik de filet op een warm bord en garneer met de cantharellen en wortel.

Bron: KIP lekker

Terug