Verborgen kippenfilet in spitskool

kippenfilet_spitskool (10K)

  • 250 g rijst
  • 4 kippenfilets
  • 8 spitskool
  • 1 wortel (blokjes)
  • 1 stuk aubergine (blokjes)
  • 1 raap (blokjes)
  • 1 stuk rammanas (blokjes)
  • 8 champignons(schijven)
  • 1 stuk wit van prei (halve ringen)
  • 1 halve ajuin (schijven)
  • 4 bladeren spitskool (grof gesneden)
  • peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • currypoeder
  • méditerrané specerijen
  • 10 cl kippenbouillon
  • 10 cl fonds van gevogelte
  • desnoods een beetje bindmiddel

Kippenfilets goed aanbakken kruiden met currypoeder en méditerrané specerijen.
De 8 spitskoolbladeren blancheren tot men ze kan oprollen.
De kippenfilets in de spitskoolbladeren draaien en aan weerszijden aanbakken in de jus van de kip.
Leg dit geheel in een vuurvaste schotel en kruiden met peper, zet in een voorverwarmde oven van 180 °C en laat afgedekt 60 minuten bakken, (controleer of de kip gaar is).
Rijst koken in ruim water met een kippenbouillonblokje.
Gesneden groenten opstoven in de braadpan van de gevulde kool en bijkruiden met méditerrané specerijen.
Voor de saus:
100ml kippenbouillon en 10 cl fonds van gevogelte laten opkoken en wat currypoeder toevoegen.
Desnoods een beetje binden.
Dresseer dit alles op bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug