Kippenfilet een pepersausje met opgebakken patatjes en spruitjes

Kippenfilet een pepersausje met opgebakken patatjes en spruitjes

voor 2 personen

  • 2 ma├«skippenfilets
  • 4 aardappelen
  • 300 g spruiten
  • ½ ajuin
  • ┬▒ 10 cl vleesbouillon
  • 1 klein potje peperbolletjes
  • een beetje bloem / boter om te binden
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • boter

Kippenfilet kruiden met peper en zout en bak deze gaar in boter.
Aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water.
Spruitjes beetgaar koken, afgieten, en stoof de in blokjes gesneden ajuin aan in een beetje boter en voeg de spruiten toe.
Kruiden naar smaak.
Spoel de peperbolletjes goed af onder sromend water.
Smelt een beetje boter in een pot en voeg de peperbolletjes toe en de bouillon.
Laat even opkoken en bind de saus met de bloem, gemengd met de boter.
Haal de kip uit de pan en bak even de aardappelen op.
Serveer alles zeer warm op een bord.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug