Kippenfilet met macarons en cantharellen

kippenfilet_macarons (2K)

  • 4 kippenfilets
  • peper
  • zout
  • boter
  • 4 kleine amandelmacarons
  • 50 g pancetta
  • 200 g aardappelen
  • 1½ dl melk
  • 3 g agar-agar
  • 2 dl witte wijn
  • 2 gehakte sjalotten
  • 2 eetlepels ketjap-manis
  • 5 dl bruine fonds
  • 6 amandelen
  • 25 g veenbessen
  • 120 g cantharellen

Warm de oven op 65 °C.
Bruin de kippenfilets in warme boter, kruid en schuif 20 minuten in de oven.
Snijd de pancetta in kleine blokjes.
Kook de aardappelen gaar, plet met een vork en roer er de pancettablokjes onder.
Breng de melk aan de kook en los de agar-agar er in op.
Voeg bij de aardappelpuree en ga de kruiding na.
Giet in een schaal en laat afkoelen.
Snijd blokjes van 2 cm.
Kook de witte wijn met de sjalot tot ¼ in.
Voeg de ketjap manis, de bruine fond en de amandelen toe.
Laat opnieuw tot de helft inkoken, mix fijn met wat veenbessen en zeef.
Bak de cantharellen in wat boter, voeg enkele veenbessen toe en kruid.
Warm de grill.
Kruimel de amandelmacarons en strooi op de kippenfilets.
Schuif onder grill.
Warm de blanke fonds, voeg de ganzeleverterinne toe en mix fijn.
Kruid met peper en zout.
Warm de aardappelpureeblokjes in de oven.
Lepel de saus op een bord, schik de kippenfilet er op.
Omring met de cantharellen en aardappelblokjes.

Bron: KIP lekker

Terug