Kippenfilet Greek passion

voor 8 personen

  • 8 kippenfilets van 180 g
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • sap van 2 limoenen
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 bussel koriander, fijngesneden
 
  • 3 teentjes look, fijn gesnipperd
  • enkele takken verse oregano, geplukt en fijngesneden
  • 1 theel. gemalen komijnzaadjes
  • 1 theel. venkelzaadjes (bij voorkeur gestampt in een vijzel)
  • gemalen karwijzaad
  • peper & zout

Meng de benodigdheden voor de marinade goed door elkaar.
Marineer er de kippenfilets enkele uren in (tot zelfs een hele nacht).
Leg de filets op een bakplaat en laat deze gedurende 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 220 °C.
Serveer met Griekse pasta in pittige tomatensaus.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug