Kippenfilet met appel-curry

kippenfilet_appelcurry (2K)

  • 2 eetl. bloem
  • 1 l kippenfond
  • 2 jonagold appels
  • 2 eetl. suiker
  • 1 grote tak kerstomaatjes
  • olijfolie

Kruid de filets en bruin in warme boter.
Laat langzaam garen.
Stoof de sjalot in wat boter, voeg de curry en bloem toe, goed omroeren.
Giet de fond erbij en laat aan de kook komen.
Kook zachtjes in, zeef de saus voor het opdienen.
Schil de appel, snijd in schijfjes.
Warm 1 eetlepel boter, voeg de suiker toe en laat kleuren.
Leg de appel schijfjes in de karamel en laat ze aan weerszijden kleuren.
Verdeel de tak kerstomaatjes in 4, bak de takjes in wat warme olie.
Lepel wat saus op het bord, schik hierop de kip en werk af met appeltjes en tomaatjes.

Bron: KIP lekker

Terug