Kippendrumsticks met abrikozen, venkel en komijn

kippendrumsticks (4K)

  • 8 kippendrumsticks
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • versgemalen peper en zout
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 afgestreken theel. gemalen komijn
  • 1 theel. fijngesneden verse koriander
  • 200 g wortel, in reepjes gesneden
  • 1 venkelknol, gehalveerd in reepjes gesneden
  • 3 dl kippenbouillon
  • 300 g verse abrikozen of uit blik

Kruid de drumsticks met peper en zout.
Verhit de olie en bak de drumsticks aan alle kanten goudbruin.
Af en toe omdraaien.
Neem de drumsticks uit de pan en houd ze apart.
Bak de ui en knoflook in de braadjus licht aan en laat het op een laag vuur even smoren.
Voeg de overige kruiden toe en laat dit even meestoven.
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg daarna de drumsticks, venkel en wortel toe, breng het weer aan de kook en sluit de pan af met een deksel.
Laat het geheel vervolgens op matig vuur ca. 30 minuten stoven.
Schep daarna de abrikozen erbij en laat het nog 5 minuten doorstoven.
Controleer op smaak en kruid indien nodig met extra peper en zout.
Serveer de kippendrumsticks met gekookte rijst of gekookte of gebakken aardappelen.

Wijnadvies
White Zinfandel, Ernest/Julio Gallo, Amerika

Succestip
Vervang de abrikozen door perziken, ananas of mango.

Bron: Spar Succes recepten

Terug