Kippendijfilets met Parmaham en salie

Kippendijfilets met Parmaham en salie

  • 4 kippendijfilets
  • 4 grote plakken Parmaham
  • 8 blaadjes verse salie
  • 4 eetl. olijfolie extra vergine
  • 4 eetl. witte wijn

Rol de kippendijtjes open en bestrooi met zout & peper.
Doe ze weer dicht en rol ze in een plak ham, terwijl je er blaadjes salie onder verstopt, twee per dij.
Verhit de olijfolie in een niet te grote koekenpan en bak er de kippakketjes in.
Draai het vuur snel lager, anders droogt de ham te veel uit.
Keer de pakketjes af en toe en bak ze gaar in 15 minuten.
Dek niet af.
Haal ze dan uit de pan en schenk daar de wijn in.
Zet het vuur hoog en laat even bruisen.
Giet over de voltimbocca’s.

Bron: Onno Kleyn

Terug