Kippenchipolata met krieltjes en hartelijke groenten

Kippenchipolata met krieltjes en hartelijke groenten

voor 2 personen

  • 3 pijlen witloof
  • ½ rode paprika
  • ½ ajuin
  • 400 g chipolataworsten
  • 6 tal krieltjes
  • currypoeder
  • kurkuma
  • peper
  • zout
  • boter

Worsten met een beetje boter gaar aanbakken.
Krieltjes beetgaar koken in licht gezouten water met een snuifje kurkuma.
Witloof grof snijden, paprika in blokjes snijden eveneens de ajuin.
Stoof deze aan in een beetje boter en kruid naar smaak.
Serveer deze dagschotel zeer warm.

Opmerking
Een chipolata is een klein (vers) worstje dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het lijkt op een Italiaans worstje en op de Duitse bratwurst. De chipolata wordt doorgaans niet gekookt, maar gegrild of gebraden. Chipolata's worden van varkensvlees of kippenvlees gemaakt, dat gekruid is met peper en zout (en eventueel andere kruiden als curry, nootmuskaat of tijm).

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug