Kippenbrochettes met een vadouvan mousselinesaus

kippenbrochettes (2K)

  • 4 kippenfilets
  • 250 g boter
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 groene courgette, fijngesneden
  • 1 gele courgette, fijngesneden
  • 2 tomaten, gepeld en grof gehakt
  • 2 eigelen
  • 2 dl witte wijn
  • 1 eetl. vadouvan (Indische specerijmengeling)
  • 6 eetl. olijfolie
  • een bosje groene tuinkruiden
    (basilicum, bieslook, peterselie, ...)
  • zwarte peperbolletjes
  • grof zeezout
  • peper en zout

Snijd de kippenfilets in blokjes van ongeveer 2 cm.
Maak een marinade met 4 eetlepels olijfolie, 1 verkruimeld laurierblad, het tijmtakje, een snuif grof zout en enkele peperbolletjes.
Laat het vlees ongeveer 1 uur marineren.
Maak een salade met de gele en de groene courgette, de gehakte tomaat en de tuinkruiden.
Breng op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout.
Laat de boter op een klein vuur smelten, verwijder het schuim.
Laat de witte wijn met de vadouvan tot de helft inkoken.
Voeg 2 eigelen toe en klop schuimig op een zacht vuurtje.
Klop er beetje bij beetje de geklaarde boter onder.
Kruiden met peper en zout.
Steek de kippenblokjes op brochettestokjes en gril op de barbecue.
Dien op met de salade en de lauwe mousseline saus.

Bron: KIP lekker

Terug