Kippenboutjes paniki met mango en prei

kippenboutjes_paniki (2K)

  • wokolie
  • 4 kippenboutjes
  • 500 g gesneden prei
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam paniki
  • 400 g witte rijst
  • 1 komkommer
  • ½ eetl. gembersiroop
  • ½ citroen
  • zout, peper
  • 1 rijpe mango

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de kippenboutjes rondom bruin.
Neem ze uit de pan.
Wok de prei in de olie in de wok 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook.
Leg de kippenboutjes terug in de wok en laat ze in ca. 35 minuten zachtjes gaar worden.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was de komkommer en snijd in dunne plakjes.
Schenk de gembersiroop in een grote schaal.
Knijp de citroen er boven uit.
Roer er 3 eetlepels koud water door.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Schep de komkommer erdoor.
Maak de mango schoon en snijd in blokjes.
Voeg de blokjes mango aan de gare kippenboutjes met prei toe en laat ze in een minuutje warm worden.
Schep de rijst en kippenboutjes paniki op 4 borden en geef de komkommersalade erbij.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes en een tikje zoete sambal manis op tafel.

Lekker anders kan ook
Op dezelfde manier kun je ook kipfilet bereiden: als je die in grote stukken snijd (1 filet in vieren) zijn ze in ca. 15 minuten gaar.

Bron: Conimex

Terug