Vlees van kippenboutjes met foie gras en lentegroentjes

kippenboutjes_foie_gras (2K)

  • 4 kippenbouten
  • 500 g smout
  • 1 takje rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 4 jonge worteltjes
  • 4 groene asperges
  • 4 jonge venkels
  • 4 mini pattisons
  • 150 g kervel
  • 1 dl olijfolie
  • 10 g boter
  • 5 dl bruine kippenfond
  • 200 g rauwe foie gras

Smelt het smout met een takje rozemarijn in een stoofpan, gaar hierin de kippenbouten onder deksel.
Haal het vlees van de bouten en kruid met peper en zout.
Breng gezouten water aan de kook en kook de groenten elk afzonderlijk gaar, zet koel weg.
Snijd de foie gras in 4 porties.
Breng 3,5 dl kippenfond aan de kook en leg de foie gras sneetjes er 1 minuutje in, houd warm.
Warm de groenten in wat olijfolie.
Warm het kippenvlees.
Warm 1,5 dl kippenfond, voeg boter, peper en zout toe en mix schuimig.
Schik het kippenvlees, de foie gras en de groenten in een diep bord, overgiet met de schuimige saus en werk af met flink wat kervel.

Bron: KIP lekker

Terug