Kippenboutjes met aardappelsla en bonen

kippenboutjes2 (5K)

  • 12 kippenboutjes
  • 6 middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 500 g groene bonen
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • 2 citroenen (het sap en de zeste*)
  • 4 eetl. mosterd
  • olijfolie
*) Geurige dungesneden schil van citrusvruchten.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak een dressing van citroensap, mosterd, olijfolie, peper en zout.
Vermeng de helft van de dressing met de zeste en de Provençaalse kruiden.
Olie een ovenschaal in, beborstel de kippenboutjes met de dressing met de zeste en plaats 30 à 40 minuten in de oven.
Bestrijk indien nodig meermaals tijdens het bakken.
Was, schil en snijd de aardappelen in dunne schijfjes.
Kook ze in zout water al dente.
Kook de groene bonen gedurende enkele minuten en spoel ze in ijskoud water af om hun frisgroene kleur te behouden.
Meng de aardappelen en de bonen met de rest van de dressing.
Laat de salade 10 minuten rusten alvorens te serveren.

Terug