Gebakken kippenbouten met tarwebier

kippenbouten_tarwebier (3K)

  • 8 kippenbouten
  • 100 g zilveruitjes
  • 100 g mager doorregen spek
  • 1 dl room
  • gehakte kervel
  • 1 lepel bloem
  • 1½ lepel boter
  • ½ l tarwebier
  • peper en zout
  • tijm enlaurier

Wentel de kippenbouten in bloem en bak ze knapperig aan in een lepel boter.
Bestrooi met peper en zout.
Begiet met het tarwebier, voeg tijm en laurier toe en laat sudderen gedurende 30 minuten.
Snij het vers spek in reepjes.
Bak de uitjes en het spek in een pan met een weinig boter.
Neem de kip uit de pan en giet het vocht door een zeef.
Voeg de room bij het kookvocht en laat inkoken.
Meng de gebakken uitjes en het spek bij de saus en giet ze over de stukken kip.
Bestrooi met gehakte kervel.
Dien op met gemengde salade en een aardappelsoufflé.

Bron: KIP lekker

Terug