Gekarameliseerde kippenbouten met hartige sla

kippenbouten_sla (2K)
voor 6 personen
  • 6 hoevekipbouten
  • boter
  • 3 bintjes
  • versgemalen peper
  • zout
    • voor de hartige sla:
  • 600 g gemengde sla
  • 6 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. sherry-azijn
  • 2 takjes fijngesneden koreander
  • 6 partjes geconfijte tomaten
  • het groen van 1 preiblad
  • 2 plakken gekookt spek
  • 2 gesnipperde sjalotten
    • voor de marinade:
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel korianderbolletjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 kleine steranijs
  • een klein glas Sherry
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 limoen

Maak minstens 8 uur vooraf de marinade: meng de honing met gekneusde korianderbolletjes, sojasaus, geplette steranijs, het glaasje sherry, het sap van 1limoen, de versnipperde sjalotten en de in plakken gesneden knoflook.
Laat hierin de bouten marineren, keer de bouten regelmatig.
Verwarm de oven op 180 °C.
Boter een kleine ovenschaal in, leg hierin de bouten en de marinade, kruid ze met versgemalen peper en zout, laat ze gedurende een 45-tal minuten kleuren.
Overgiet regelmatig en laat de marinade mooi carameliseren.
Snijd de ongeschilde bintjes in flinterdunne plakjes en frituur ze, onder voortdurend roeren, krokant op 160° C.
Meng de olijfolie met de sherry-azijn, koreander en de in fijne blokjes gesneden gekonfijte tomaat en preigroen.
Versnipper de speklapjes en fruit deze aan in wat olijfolie, voeg de gesnipperde sjalotten toe en fruit nog even verder.
Voeg nu alles bij elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met een gemengde sla.

Tip

De voorbereidingen in dit gerecht kan je makkelijk enkele uren vooraf doen zodat je straks wanneer je gasten aan tafel komen enkel het gerecht nog moet opwarmen en afwerken.

Bron: KIP lekker

Terug