Gegrilde kippenbouten "en papillote"

kippenbouten_papillote (2K)

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • zwarte peper en zout

Maak een marinade met 1 dl olijfolie, 1 verkruimeld laurierblad, het tijmtakje, een snuifje zout en wat vers gemalen zwarte peper.
Laat het vlees ongeveer 1 uur marineren.
Snijd de tomaten in twee, de paprika’s, de courgette en de ui in vieren.
Gril het vlees kort op een warme barbecue.
Wikkel de bouten met een stuk van elke groente in aluminiumfolie, goed sluiten.
Leg de papillotten op de grill en laat ongeveer een kwartier verder garen.
Dien op in de papillotten, eventueel met een extra scheutje olijfolie.

Een recept van chef-kok Damien Vanderhoeven van 'Restaurant Le Coriandre' in Brussel.
Gepubliceerd door: KIP lekker

Terug