Kippenbouten met linzen

Kippenbouten met linzen

voor 2 personen

  • 2 kippenbouten
  • 1 prei
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 250 g spekblokjes
  • 200 g linzen uit blik
  • 15 cl kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en verhit ondertussen een beetje olie in een koekenpan. Bak hierin de kippenbouten in ongeveer 15 minuten om en om goudbruin.
Bak de spekblokjes met de prei, die je in ringen hebt gesneden en goed hebt gewassen, in vijf minuten goudbruin.
Voeg vervolgens de linzen en de bouillon toe en roer even goed door.
Vet een ovenschaal lichtjes in en schep de groenten (met al het vocht) onderin de schaal.
Leg hier de kippenbouten bovenop en leg op iedere kippenbout een takje rozemarijn.
Zet de ovenschaal nog 10 – 15 minuten in het midden van de oven tot de kip volledig gaar is.

Bron: Foody
Gepubliceerd door: Natuurvlees.nl

Terug