Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

kippenbouten_limoen (2K)

  • 4 kippenbouten
  • 4.5 eetlepels vloeibare boter
  • 750 g voorgekookte krielaardappeltjes
 
  • ½ limoen
  • peper
  • zout

Haal de kip minimaal 15 minuten van te voren uit de koelkast.
Bestrooi de kip met zout & peper naar smaak.
Verhit 3 eetlepels boter in een ruime pan.
Bak de kip eerst op de velkant en bestrooi de onderzijde ook met peper en zout naar smaak.
Beweeg de kippenbouten regelmatig over de bodem van de pan.
Keer de kip, als het velkant mooi goudbruin is, met een vleestang en bak ook de ander kant mooi bruin.
Lepel tijdens het bakken een paar juslepels van het bakvet over de kip (arroseren) dan krijg de kip een mooi bruin en krokant korstje.
Zet het vuur lager en laat de kip met de deksel schuin op de pan in ± 45 minuten langzaam doorgaren.
Verhit 25 minuten voor het einde van de bereidingstijd 1½ eetlepel boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Bak de krieltjes rondom mooi goudbruin.
Boen de schil van de limoen schoon en snijd de vrucht in partjes.
Neem de kippenbouten uit de pan en leg ze in een schaal.
Laat ze afgedekt met aluminiumfolie 10 - 15 minuten rusten.
Serveren met krielaardappeltjes.

Ook lekker met aardappelschijfjes.

Bron: Scheria

Terug