Kippenbouten met honing en gember

kippenbouten_honing (2K)

  • 8 kippenbouten
  • 2 dl olijfolie + 4 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk gember, in zeer fijne schijfjes gesneden
  • 9 tomaten (waarvan 1 tomaat, fijngehakt)
  • 1 limoen
  • 1 theel. honing
  • 1 theel. geraspte gember
  • 1 eetl. acaciahoning
  • peper
  • zout

Maak een marinade met 2 dl olijfolie, de gemberschijfjes, de gehakte tomaat en de acaciahoning.
Kruid de bouten en laat ze 1 uur marineren.
Maak een vinaigrette met het limoensap, de honing, de geraspte gember en 4 eetlepels olijfolie.
Snijd de overige tomaten, kruid met peper en zout en voeg de vinaigrette toe.
Gril de bouten boven niet te warme kolen.
Dien op met de tomatensalade.

Bron: KIP lekker

Terug