Kippenbouten in hoisinsaus

voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. hoisinsaus
  • 2 eetl. ketjap
  • 1 theel. sambal
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 kippenbouten
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. maizena
 
  • 1 theel. vijfkruidenpoeder
    • (mengsel verkrijgbaar in een toko)
  • kaneel
  • kruidnagel
  • sechuanpeper
  • steranijs
  • venkelzaad

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Pers het teentje knoflook boven een grote kom uit.
Voeg de ui, de hoisinsaus, de ketjap, de sambal, het citroensap en het vijfkruidenpoeder toe.
Neem het vel van de kip en wentel de bouten door de marinade.
Laat de kip afgedekt in de koelkast tenminste 1 uur marineren.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
Voeg 1 dl water en de marinade toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
Roer de maizena met wat water tot een papje en bind hiermee het vocht.
Laat de saus nog 1 minuut doorkoken.

Menusuggestie
Lekker met paksoi en mie.

Bron: Voedingscentrum