Kippenbouten in de braadzak

voor 2 personen

  • 2 kippenbouten
  • paprikapoeder
  • 1 prei
  • stukje gemberwortel
  • 1 braadzak met sluiting

Warm de oven voor op 180 °C.
Neem het vel van de kippenbouten.
Wrijf de kip in met peper, een beetje zout en royaal paprikapoeder.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
Meng de gember en een beetje peper en zout door de prei.
Schep de prei in de braadzak en schik de kippenbouten er op.
Leg de braadzak in een ovenvaste schaal of op de bakplaat.
Sluit de zak met de sluiting.
Prik aan de bovenkant een gaatje in de braadzak.
Laat de kip in de hete oven in 1 uur gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug